Reacties

“Op de laatste jaarvergadering van de wijkraad “de Naald” spraken we elkaar: in de pauze of na afloop, buiten. Je gaf me je kaartje en de hint om ook eens te komen kijken naar de BuitenSpeelDag. Dus vanmiddag ben ik met mijn kleinzoon van 8 jaar uren op de Loseweg geweest. De jongeman zag veel jongens en meisjes uit zijn groep 4 van de Heuvellaanschool en bleek er al meerdere keren te zijn geweest in voorgaande jaren. Alleen wist ik dat niet. Onbekend maakt onbemind; nu ik het met eigen ogen gezien heb, maak ik jou en al die medewerk(st)ers graag mijn complimenten. De sfeer was er leuk, de kinderen enthousiast en geduldig; de standhouders voorbeeldig naar de kinderen toe; vaak bemoedigend, goed oplettend.

Mijn kleinzoon was nog nooit zo hoog op de trampoline geweest en durfde eerst géén koprol te maken. Maar na wat aanmoediging kreeg hij de smaak te pakken en bleef duikelen. Geen onvertogen woord tijdens het lange wachten voor die attractie, maar het was de moeite van een half uur wachten meer dan waard.

Jullie mensen verdienen dan ook het mooie weer van vanmiddag: droog en niet te warm. Bekende (mw Amptmeijer) en onbekende vrijwilligers waren vriendelijk, maar duidelijk naar de kinderen, vooral als ze wat te onstuimig waren; de mensen aan de knoppen, zoals bij de zweefmolen of de stier / het paard, hielden goed rekening met de allerkleinsten. Mooi stuk vermaak én lekker buiten !

Niet verlegen worden van mijn loflied: jullie verdienen het ! !

Hartelijk groeten en tot ziens,

Cees Mous”